عوامل بسیاری هستند که میتوانند موجب ایجاد حس آرامش و راحتی در دفتر کار شوند. ازجمله این عوامل میتوان به استفاده از یک سبک طراحی مناسب برای محیط کار، استفاده مناسب از رنگها و نورپردازی اشاره نمود. توجه به این سه عامل مهم در کاربردی بودن دفتر میتواند محیط کار شرکت شما را به یک محیط جذاب و پویا تبدیل نماید. در ادامه به بررسی هر یک از این عوامل خواهیم پرداخت.
طراحی داخلی دفتر کار با استفاده از ایده طراحی فضای باز، توانسته است استفاده از اتاقهای کوچک و بسته مانند دفاتر کار شخصی را به حداقل برساند. امروزه بسیاری از شرکتهای معتبر در سطح دنیا، در طراحی داخلی خود از ایده طراحی فضای باز استقبال نمودهاند و هر روز نیز به تعداد کارکنان این شرکتها افزوده میگردد.
اما آیا این شیوه طراحی برای محیط کار شما نیز مناسب است؟ برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید به بررسی جنبههای مختلف کسبوکار خود که ممکن است تحت تأثیر استفاده از فضای باز یا بسته قرار بگیرند بپردازید.
یکی از شیوههای جدید طراحی کاربردی دفتر کار ،استفاده از ایده طراحی فضای باز است. در این شیوهی طراحی، همکاران میتوانند بهتر با یکدیگر ارتباط برقرار نموده و بهراحتی تبادل اطلاعات نمایند. همچنین سبک طراحی فضای باز، به دلیل امکان برقرای تعامل با سایر همکاران میتواند موجب پیشرفت خلاقیت در کارکنان گردد.
این موضوع باعث شده است، که طراحی فضای باز بیشتر مناسب فضاهای کاری باشد که در آنها کار گروهی و همکاری مداوم کارکنان یک امر ضروری است. شرکتهای طراحی گرافیک و آژانسهای تبلیغاتی، موارد بسیار مناسبی برای طراحی فضای باز هستند.
سالها پیش طراحی فضای بسته برای نجات کارمندان از محیطهای اداری ، که میزها در آن مانند کلاس درس چیده شده بودند ابداع شد. در دهه ۱۹۶۰ میلادی بسیاری از مشاغل به این نتیجه رسیدند که میتوانند از این فضا برای جای دادن افراد بیشتری استفاده نمایند و بدینصورت، استفاده از فضای بسته در میان کارکنان محبوبیت خود را از دست داد.
طراحی فضای بسته امروزه طرفداران زیادی ندارد، اما در برخی محیطها به جهت نوع کار و ارتباطاتی که دارند استفاده از آن ضروری به نظر میرسد. در برخی شرکتها همچون شرکتهای مالی و حقوقی، کارمندان با افرادی سروکار دارند که ترجیح میدهند صحبتهایشان محرمانه باقی بماند. در این موارد به جهت احترام به نیاز مشتری، استفاده از فضای بسته در طراحی داخلی یک ضرورت به نظر میرسد.
استفاده از فضای باز یا محیط بسته در یک فضای کاری به تنهایی، اشتباهی است که برخی شرکتها در طراحی داخلی دفتر کار خود مرتکب میشوند. امروزه شرکتهای بسیاری در دنیا هستند، که در طراحی دکوراسیون دفتر کار خود از ترکیب فضای باز و محیط بسته استفاده میکنند.
همان طور که میدانید رنگهای مختلف میتوانند اثرات روانشناختی متفاوتی داشته باشند و بر شیوه تفکر و احساس افراد تأثیرگذار باشند. شما میتوانید با بهرهگیری از روانشناسی رنگها و استفاده از رنگهای مناسب در طراحی کاربردی دفتر کار خود، بر روی کارمندان تأثیر مثبت گذاشته و بازده کاری و خلاقیت آنها را افزایش دهید. در ادامه به بررسی روانشناسی برخی رنگهای مناسب برای محیطهای کاری میپردازیم.
رنگ سبز سمبل طبیعت است و همواره با خود حس آرامش، تازگی و تعادل را به همراه میآورد. استفاده از رنگ سبز در طراحی داخلی دفتر کار، محیطی آرام و متعادل را برای افراد ایجاد میکند. رنگ سبز یک انتخاب عالی برای محیطهایی است، که در آن کارمندان و کارفرمایان نیاز به محیطی آرام و خونسرد برای انجام کارهایشان دارند. بهتر است از این رنگ در محیطهایی که به انجام امور اجتماعی و حمایتی اشتغال دارند، استفاده شود.
بسیاری از کارشناسان معتقدند، که رنگ آبی یکی از کارآمدترین رنگها در زمینهی طراحی داخلی است. این رنگ میتواند موجب تحریک ذهن گردد و تمرکز افراد را افزایش دهد. به همین علت استفاده از آن در محیطهای کاری که افراد بهطور تماموقت کار ذهنی انجام میدهند، مانند حسابداران و برنامه نویسان گزینه بسیار مناسبی است.
رنگ زرد، سمبل شادی و مثبت اندیشی است. برای استفاده از این رنگ جذاب و زیبا برای فضاهای کاری خلاق و محیطهای استارت آپی، بههیچعنوان تردید نکنید. رنگ زرد به طراحان، هنرمندان، نویسندگان و سایر افراد خلاق کمک میکند تا اعتمادبهنفس و انرژی مثبت بیشتری کسب نمایند، که این امر تأثیر فراوانی در شکوفایی خلاقیت آنها دارد.