صدا در کافه ها

طراحی داخلی کافه ترکیبی از چند جنبهٔ بصری و عملی، از جمله رنگ بندی، وسایل و چیدمانشان، نور و صداست. اگر همهٔ این ها به درستی در کنار یکدیگر قرار بگیرند، محیط دوست داشتنی و فضای آرامش بخشی را پدید می آورند که اشتهای مشتری ها را بالا می برد.

در عین حال مردم فقط برای خوردن به کافه و رستوران نمی روند، آن ها دنبال تجربه های به یادماندنی هستند. همه می توانند در آشپزخانه خانه خود غذاها و نوشیدنی های عالی درست کنند، یا حداقل به بیرون برها سفارش بدهند و در محیط خانه میل کنند؛ ولی بازهم به کافه و رستوران می روند. چرا؟

مردم در واقع می خواهند از محیط کافه هم لذت ببرند. به همین دلیل است که صنعت کافه داری و رستوران داری هیچ محدودیتی در طراحی داخلی کافه و رستوران و جذاب ترکردن فضای آن ندارد. طراحی داخلی کافه اگر به صورت حرفه ای و درست انجام شده باشد، به تفاوت بزرگی بین کافه های رقیب تبدیل می شود.

جلوه های بصری جزو مهم ترین جنبه های طراحی کافه هستند، اما همیشه می توانید با استفاده از صدا هم اشتهای مشتری ها را تاحد زیادی تحت تأثیر قرار بدهید. منظور از صدا در محیط کافه، هم موسیقی مناسب است، و هم کنترل آمبیانس یا صدای محیط.

کدام سیستم صوتی مناسب کافه است

چه سیستمی مناسب فضای کافه است؟ محیط کافه با به طور مثال اتاقی در خانه فرق دارد. بنابراین ملزومات سیستم صوتی هم تفاوت دارند. برای نمونه، بیشتر سیستم های صوتی مناسب منزل، برای استفادهٔ مداوم طراحی نشده اند. کافه به سیستمی نیاز دارد که بتواند برای مثال روزی ۸ ساعت به طور مداوم صدا پخش کند.

در اولین قدم باید تصمیم بگیرید که سیستم صوتی کافهٔ شما باید چه کاری انجام بدهد. برای مثال کدام ویژگی های سیستم صوتی برای شما در اولویت هستند؟

  • آیا می خواهید صدای یک دستی در همهٔ نقاط کافه شنیده شود و پوشش یکسانی داشته باشید؟
  • یا می خواهید نقاط آرام تری هم داشته باشید که صدای در آن ها پخش نشود؟
  • آیا در محیط کافهٔ خود موسیقی زنده هم دارید؟
  • آیا می خواهید در فضاهای مجزایی مانند سرویس های بهداشتی هم پوشش صدا داشته باشید؟
  • آیا سیستم بی سیم می خواهید؟

این ها فقط چند نمونه از نکته هایی هستند که هنگام خرید سیستم صوتی برای کافه باید مدنظر داشته باشید.

طراحی آکوستیک کافه باید چگونه باشد

چالشی که طراحان داخلی کافه با آن روبه رو هستند، این است که چگونه سیستم صوتی کافه را طراحی کنند تا مشتری ها ضمن شنیدن صدای موسیقی و صدای محیط، بتوانند با یکدیگر هم گفت وگو کنند.

البته هیچ نسخهٔ قطعی ای برای طراحی آکوستیک کافه ها و رستوران ها وجود ندارد، چون هر طراح داخلی سلیقهٔ خودش را دارد و می خواهد فضا و هویت منحصربه فردی در کافه ایجاد کند.

مخاطب هدف، محل کافه، فضای آن و خوراکی ها و نوشیدنی هایی که سرو می شوند، عوامل مهمی هستند که فضای آکوستیک باید هم راستای آن ها طراحی شود. بنابراین در طراحی آکوستیک کافه ، باید تا جای ممکن دربارهٔ اهداف صاحب کافه یا رستوران بدانیم.

برای نمونه، آیا مشتری های این کافه روی نیمکت های طولانی و کنار هم می نشینند، یا در فضاهای کوچک و دنج؟ معمولا سطح سخت نیمکت ها و سروصدای مشتری های کناری، همهمه ایجاد می کند، اما فضاهای دنج می توانند حس اختصاصی بودن و انزوا را منتقل کنند و باعث شوند مشتری ها حس کنند در دنیای کوچک خودشان حضور دارند.


منبع: تهران دیزاین سنتر

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.